News

NEWS

TIDNINGEN RIDSPORT HAS MADE A VERY NICE ARTICLE ABOUT RIDERSEVENT

29 dec 2019 


Read more HERE!

PRESSMELDING ROLF-GÖRAN BENGTSSON KOMMER TIL NORGE!

04 oct 2019 \\ Pressrelease

For første gang i historien – i januar 2020 kommer verdensberømte Rolf-Göran Bengtsson til Tønsberg, Norge for å holde

en eksklusiv clinic.

 

Få ryttere har vært så suksessfulle som Rolf-Göran Bengtsson. Individuelt EM-gull. Individuelt OL-sølv, OL-sølv for lag ogvinner av den prestisjetunge finalen i Global Champions Tour for å nevne noen av hans meritter.

 

I denne clinicen vil Rolf-Göran dele sine erfaringer om hva som skal til for å oppnå suksess i ridesporten. Intervju om

hans karriere, underholdning og praktiske eksempler hvor både Rolf-Göran og norske ryttere vil illustrere hans metoder

for hvordan man skal nå sitt potensiale.

 

Målet med clinicen er at både rytterne og publikum skal føle at de får en førsteklasses opplevelse. Praktisk kunnskap og innsikt I Rolfs karriere kombinert med ren underholdning. Vi vil at alle skal dra fra clinicen med en WOW-følelse, sier Augusta Speiser, en av grunnleggerne av RidersEvent.

 

RidersEvent er svært begeistret over samarbeidet med Equestrian Events i Norge (grunnlagt av Tonje Mariero Moe og Jon Harald Gulliksen). Gjennom slike arrangement som dette med Rolf-Göran Bengtsson ønsker vi å bidra til økt kunnskap i norsk ryttersport.

 

AGENDA:

Hvordan kan du bli bedre og mer suksessfull med din hest?

Hva er hemmeligheten bak Rolf-Göran Bengtssons suksess?

 

Rolf-Göran vil selv ri, og demonstrere sitt system gjennom undervisning av norske ryttere på ulike nivå.

 

NÅR OG HVOR:

18. januar 2020, på Arneberg Equestrian Center, kl. 12-15.30

Billettsalget åpner 16. januar, se www.equestrian.no


Billetten gir deg inngang til hele arrangementet; Nordens Første Embryo-auksjon i samarbeid med Flanders Foal & Embryo Auctions, Utdeling av NRYFs Show Jumping Awards, Ryttergalla mm.

 

ORGANISATOR:

Clinicen presenteres av RidersEvent i samarbeid med Equestrian Event

Kontakt: info@ridersevent.com

RidersEvent kontaktpersoner: Augusta Speiser +46 70 2563780 og Madeleine Broman Toft +45 30429563

 

Equestrian.no

Kontakt: events@equestrian.no

Equestrian Events kontaktpersoner: Tonje Mariero Moe: +47 415 13 251 og Jon Harald Gulliksen +47 907 48 343

Collaborators:

Toppryttare rider på Rodrigo Pessoas clinic

25 jan 2019 \\ Pressrelease

Världsstjärnan Rodrigo Pessoa kommer till Smedstad Ridsportcenter i Linköping och Billdals Ridklubb i Göteborg och håller clinic i april! Men inte nog med det, The Rodrigo Pessoa Show bjuder även på toppnamn som Emma Emanuelsson, Douglas Lindelöw.

 

Ryttarna kommer att hjälpa Rodrigo att demonstrera hans system och vad som är viktigt att fokusera på när det är dags att leverera inne på banan. De får sällskap av fyra lokala ryttare som kommer att visa vad Rodrigo tycker är de viktigaste övningarna för att utveckla sin häst i rundridningen. Rodrigo kommer även själv att rida både i Linköping och Billdal, på hästar som är helt nya för honom.

 

Vi arrangörer är enormt glada över att dessa duktiga ryttare har tackat ja till att vara med och rida på clinicen. Vi vet att de har fullbokade tävlingskalendrar och vi värdesätter högt att de ställer upp för ridsporten och publiken genom att dela med sig av sina erfarenheter.

Ryttare på Billdals Ridklubb

OM:

Emma Emanuelsson, 33 år. Driver utbildning- och tävlingsverksamhet på Stall Toleryd i Lerum utanför Göteborg.

7-faldig SM mästare, Världscup- och Grand Prix vinnare, mängder med vinster och placeringar upp till 1.60. Rider i clinicen den 3 april på Billdals Ridklubb.

 

Douglas Lindelöw, 28 år. Driver träning-, tävling och försäljningsstallet Fulltofta i Hörby. Landslagsryttare,

EM-silver tillsammans med hopplandslaget i Göteborg 2017, individuellt EM-guld YR, mängder av vinster och placeringar i världscup-sammanhang och Grand Prix. Rider i clinicen den 3 april på Billdals Ridklubb.


Josephine Karlsson 25 år gammal, tävlar för Billdals Ridklubb och driver ett utbildnings- och tävlingsstall.

2017 tog Josephine individuellt guld på NM, och 2018 vann hon SM brons individuellt. 
Hon har även många segrar och placeringar i svår hoppning.

Josephine kommer att rida Cosimo (7 år E. Cosmeo- Landlord) på clinicen.


Fanny Kullmyr, kommer från Lindome, är 16 år gammal och tävlar för Billdals Ridklubb.

Hon har haft en väldigt framgångsrik ponnykarriär där hon bland annat tog lagsilver på EM för ponny 2018 samt blev 5a individuellt.

Hon har vunnit lagguld på SM med Billdals Ridklubb 2017, och tagit individuellt brons på SM 2016. Nu har hon gått över till storhäst och kommer att rida hästen Emaille på clinicen.


Ryttare på Smedstad Ridsportcenter


Py Jägerden driver sin egen träning- och tävlingsverksamhet i Eskilstuna med ca. 15 hästar. Hon arbetar även som hopplärare på Strömsholm.
Py tävlar mycket unghästchampionat och har palceringar upp till 150 cm. Py kommer att rida på hästen Tora J-lid e. Tornesch - Voltaire äg. Jenny Appel


Rebecka Nyhlén driver utbildning- och tävlingsverksamhet i Västervik. Hon har arbetat hos Rodrigo Pessoa i Belgien och Florida samt Westlife AB. Rebecka har vinster upp t.o.m. 140 cm på hästar hon själv har utbildat.

Rebecka har med sig hästen Four Season f. 2011 e-Vivaldi K -Burggraf Äg. och Uppfödare Westlife AB. Tävlar 130 Mål 2019 140 cm


Sissela Smith, just hemkommen från Sunshine Tour i Spanien där hon placerade sig i 1.55 samt flerfaldig SM medaljör, senast individuellt Silver 2018 ersätter Fredrik Spetz som fått möjlighet att rida under Göteborg Horse Show.

Sissela är just nu Sveriges högst rankade U25 ryttare och kommer att rida en av sina bästa hästar Dior CC (e. Diarado – Quidam de Revel) ägare och uppfödare: CC Holsteiner Breeding.


Daisy Pearson har sin vardag hos Malin Baryard – Johnsson, där hon arbetar som beridare.

Trots att hon endast är 20 år gammal är meritlistan lång. Daisy har SM-silver på D-ponny (en häst som hon själv utbildat). Prins Carl Philips pris i Globen, Brons i JSM, Deltagit i Children-EM i Österrike. SM-guld laghoppning Elitallsvenskan i Falsterbo.

Hon har också varit Krafft Youngrider cupfinalist i Scandinavium. Deltagit i nationshoppning för Youngrider i Belgien och ridit i Morgondagens vinnare 2 gånger i Scandinavium. Daisy har flertalet placeringar upp till 145cm, både utomlands och hemma i Sverige.

Daisy kommer att rida på hästen Cuba e. Cancara-Quick Star äg. Malin Sköld
 


Once in a Lifetime - The Rodrigo Pessoa show

 

Rodrigo Pessoa har vunnit i princip allt som går att vinna, VM, OS, Världscupfinalen 3 år i rad, över 70 Grand Prix segrar m.m. Han har tagit fram och utbildat hästar som presterat på världsnivå. Utöver ridning vet han också hur man ska leda ett ryttarteam för att nå de absolut bästa resultaten. Detta visade han i sitt uppdrag som förbundskapten 2017 där team Irland vann EM Guld. Rodrigo har en bredd som är ytterst sällsynt inom ridsporten. Under clinicen kommer Rodrigo dela med sig av sina erfarenheter och metoder. Spännande intervjuer kring hans sportliga resa kommer att varvas med inspirerande praktiska övningar och enkla tips som kan användas av alla oavsett nivå och förutsättningar.